Aroma-S Petacko Vodice | Каде за Викенд

Aroma-S Petacko Vodice

Ако сакате да си поминете убаво за викенд или на годишен одмор, Беловиште ве очекува! Има што да се види. Вистински рај и за љубители на планинскиот туризам и за оние кои преферираат песочни плажи.

Убаво изработениот пат ве носи до првата туристичка локација во селото, Црквата св. Петка. Тука се наоѓа извор на вода кој е прогласен за најчистиот извор во Р. Македонија. За водата од овој извор е познато дека е лековита за очи и луѓето уште од дамнешни времиња го посетувале.
Првиот објект (малата црква) е изграден 1997 година, а подоцна е изграден и базенот и поголемата црква. во близина се наоѓаат и четири угостителски објекта. Во состав на едниот работи и базен. Ако продолжите по патеката неизбежно е да го забележите првиот (и најмал) водопад Вражји Вир кој е најпосетен поради близината до селото, а ако најмите водич, тој ќе ве однесе до трите поголеми водопади кои се најголеми водопади на Балканот по висината на падот.
Затоа ве покануваме да дојдете. Беловиште ве очекува!

44W2+447 Belovishte, North Macedonia

079 234 264

Сите тагови