Дебарски Бањи | Каде за Викенд

Дебарски Бањи

Бањи

Дебарски Бањи, центар за рехабилитација, рекреација и релаксација, кој се наоѓа во Дебар,

Дебрски Бањи Цапа — познат центар за рехабилитација, рекреација и релаксација, кој се наоѓа во Дебар, во западниот дел на Македонија. Водата во овој бањски центар е термоминерална, со оптимална температура за телото на човекот од 38 целзиусови степени. Според истражувањата направени во 70 години на минатиот век, водата која изрева во близина на Дебарските Бањи Цапа, според лековитоста и минералната содржина е пласирана на прво место во Европа и трето место во светот.


Banjishte, North Macedonia

076 330 077

Сите тагови