Етно куќа ресторан манастир Јанковец | Каде за Викенд

Етно куќа ресторан манастир Јанковец

Ресторани

Во близина на Манастирот св.Богородица во населбата Јанковец (Ресен) се наоѓа Ресторанот „Манастир“.

Во близина на Манастирот св.Богородица во населбата Јанковец (Ресен) се наоѓа Ресторанот „Манастир“. Опколен е со неверојатна природна убавина која му овозможува на човекот релаксација и пријатен амбиент. Тој е изграден во 1982г. И од тогаш ги краси овие простории и им овозможува доста среќни и незаборавни моменти. Дизајниран е во склоп на традицијата и модерното време. Тоа што го прави посебен и карактеристичен е фактот дека храната е направена од врвни мајстори и е обезбеден со највисоки светски и европски стандарди. Цените се поволни а самиот квалитет на храната е многу висок.

Кујната располага со разни видови специјалитети од: Скара, Риба и специјалитети од селска храна: