Етно ресторан Мариово | Каде за Викенд

Етно ресторан Мариово

Кафани

Релаксирајте се во природа,надвор од градот со неодолива храна и музика

Се смета дека славното славјано-македонското племе Мијаци, потекнува од некој древен царски или благороднички род.

Напојувани од бистрите води на православната христијанска вера, тие оставиле голем и траен белег на духовната култура на македонскиот народ, што, пак, силно се одразило и на материјалната култура. До ден денес надалеку се прикажува за посебно убавата мијачка архитектура, за уникатната аристократска мијачка носија, за раскошните народни мијачки обичаи… А тука е, секако, и традиционалната мијачка храна, препознатлива по гурманскиот префинет вкус.


5PVF+J3X Manastir, North Macedonia

+389 070/378-333; +389 075/293-007

Сите тагови