Јанче | Каде за Викенд

Јанче

Природа

Јанче - село во Општина Маврово-Ростуше е едно од најстарите населби во мијачкиот регион

Општина Маврово и Ростуше (порано Општина Маврово и Ростуша) — општина во западниот дел на Република Македонија. Формирана е во 2004 година со спојување на општините Маврови Анови и Ростуша. Центар на општината е селото Ростуше. На југ се граничи со Општина Дебар, на исток со Општина Кичево (порано Општина Зајас), на запад со Албанија, а на север со Општина Гостивар.


Јанче, North Macedonia

Сите тагови