Камник | Каде за Викенд

Камник

Винарии

Винаријата Камик е една од најпознатите винарии која се наоѓа на излезот од Скопје

Сé започнува со сосема личната фасцинација од уметноста на правење вино
која отсекогаш ја имал еден вински ентузијаст од Скопје, основачот на винаријата.

Нештата понатамy се одвиваат природно, како модерна експресија на автентичната
македонска традиција на правење вино. Од колекционирање вина од разни вински региони во светот,
преку првите насадени лози и нивната трансформација во современо лозје, преку поставувањето на темелите
на она што ќе биде бутик-винарија во вид на замок, првите барик буриња во неа, до првите полнења,
а потоа многубројни шишиња вино насекаде низ светот, некои од нив стануваат добитници на
престижни светски признанија; за тимот од посветени професионалци, мисијата продолжува.


Hunter's Lodge Kamnik, Skopje, North Macedonia

+ 389 2 3117 080; 02 252 1786

Сите тагови