Манастир Св Јоаким Осоговски | Каде за Викенд

Манастир Св Јоаким Осоговски

Манастири

Манастирот Св. Јоаким Осоговски е изграден на падините на осоговските планини, во близина на Крива Паланка

Во непосредна близина на Крива Паланка се наоѓа големото македонско духовно светилиште, манастирот Свети Јоаким Осоговски. Во овие предели кон крајот на XI и почетокот на XII век се подвизувал преподобниот отец наш Јоаким Осоговски Чудотворец.


Свети Јоаким Осоговски, Babin Dol, North Macedonia

076 499 599

Сите тагови