Мотел Пешна | Каде за Викенд

Мотел Пешна

Рибни ресторани

Мотелот и ресторан Пешна се наоѓа во непосредна близина на градот Македонски Брод

Мотелот и ресторан Пешна се наоѓа во непосредна близина на градот Македонски Брод од кој е одалечен само 7 километри,од Скопје 70 км преку националниот парк Јасен,од Кичево 33км, од Прилеп 38км. Се протега на површина од 8000м2.

Во основа е рибен ресторан со сопствени рибници,но има и многу други традиционални специјалитети кои може да ги пробате.Името го добива според најголемата пештера на балканот “Пешна”,која е одалечена само 700 метри. Меѓутоа тоа не е се,500 метри западно преку реката Треска се наоѓаат кулите во кои живеела сестрата на Крали Марко чиишто ѕидини кријат застрашувачки средновековни тајни,а во непосредна близина на ресторанот е и туристичката атракција, реката Понорница од која што извира и тече СОЛЕНА ВОДА.


G6RV+CM4 Devich, North Macedonia

076 432 432

Сите тагови